Казаха кога и къде ще е погребението на Алексей Петров

Вече са ясни датата и мястото на погребението на Алексей Петров, който беше застрелян на 16 август.

Погребват Алексей Петров в четвъртък. Поклонението ще започне в 11.00 ч. в Православен гробищен парк „Св. Архангел Михаил“, съобщиха от Съюза за стопанска инициатива, чийто изпълнителен директор беше Алексей Петров.

Той ще бъде погребан в частните гробища в Бояна, а не в родното му село Градежница, каза брат му Огнян.

Алексей Петров e бизнесмен, политик и преподавател, експерт по корпоративна сигурност и антитероризъм. Президент на българската и балканската федерации по карате. Той бе застрелян показно с пушка в столичния квартал „Драгалевци“, на пътя, който води към хижа „Алеко“. Сигналът за стрелбата бе получен в МВР в 12.20 ч. на 16 август.

След като в края на миналата седмица от МВР очертаха водещи версии за убийството на Алексей Петров – отмъщение или дългове, издирването на извършителите и поръчителите продължава.

Две огнестрелни рани – в тялото и в главата – са причинили смъртта на 61-годишния Алексей Петров. По бизнесмена е стреляно с автоматично оръжие със специални боеприпаси – патрони с хидрошоков ефект. Това показват резултатите от съдебномедицинската експертиза.

Добре е, че работещите по убийството на Алексей Петров успяват да запазят информацията за разследването. Това е особено съществено в такива случаи, заяви криминалистът Ботьо Ботев пред NOVA. Според него убийството „не може да има връзка с Къро, съвсем различни са нещата“.

Алексей винаги се е стремял да работи в сфера, свързана с държавни институции. Лично моята оценка беше, че когато той беше съветник на ДАНС, това беше просто недопустимо. Обидно е това според мен. Не бе редно“, коментира той.

„Хората, които са убили Алексей Петров, не са били с шапки – невидимки. Те са се движили в тези райони. Въпрос на нюх, въпрос на организация е да се установят. Трябва да се прихванат детайли от организацията на убийството, убеден съм в това“, коментира той. И допълни, че това е добре организирано, продължително планирано с цел наблюдение и планиране.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.