Карадайъ се появи в Турция, хвали Доган

Бившият председател на ДПС Мустафа Карадайъ се появи за първи път от 23 октомври насам. Тогава бе последната му публична изява, а както стана ясно тази седмица в същия ден той е подал и оставка от поста лидер на ДПС.

10 ноември – знаковата дата, на която бе свален комунистическият диктатор Тодор Живков, стана причина Карадайъ да наруши мълчанието си. И той го направи като публикува във фейсбук похвала за почетния председател на ДПС Ахмед Доган. С което поразсея съмненията, че е отстранен от поста председател на ДПС, а не е подал сам оставката си.

„Днес се навършват 34 години от падането на тоталитарната власт в България. След години историята ще отчете приноса на ДПС и г-н Доган за победата на демокрацията и за мирния преход в нашата родина!“, написа във фейсбук профила си депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ. Това са първите думи на бившия председател на ДПС след оставката му. 

Карадайъ очевидно е в Турция, става ясно от друг негов пост. Той е пред паметник на основателя на турската република Мустафа Кемал Ататюрк.

Както „24 часа“ писа, Мустафа Карадайъ подаде оставка като председател на ДПС.  Ходът на Карадайъ бе прогнозиран от много негови съпартийци. На рождения му ден почетният председател на ДПС Ахмед Доган му пожела мяра в личния живот и в политиката, което мнозина разгадаха като жълт картон от негова страна към лидера.

Пеевски стана съпредседател на групата на движението на 16 октомври. Преди това председател на групата бе партийният лидер Мустафа Карадайъ, а Пеевски бе обикновен член. Традицията е начело на ПГ да са и партийните лидери, затова и до момента на поста са били само трима души – Ахмед Доган, Лютви Местан и Карадайъ.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.