Калин Стоянов отсече: Няма да дам оставка! (ВИДЕО)

Вътрешният министър не трябва да е изкупителна жертва на БФС. Няма да дам оставка. Това заяви Калин Стоянов пред медии, след като от ПП-ДБ поискаха оставката му по-рано днес.

Станахме свидетели на безпрецедентен погром. Само навременната реакция на СДВР и Жандармерията предотвратиха повече ескалации. Би било предателство да ги оставя, като си дам оставката, добави Стоянов.

Той обясни, че е имало 1600 полицаи на терен. За агресията, станала вчера от страна на МВР, е назначена спешна проверка за превишените полицейски права.

„Съгласно закона за оперативната обстановка отговаря главният секретар. През цялото време съм бил в непрекъсната връзка с него и директора на СДВР“, каза Стоянов.

„Не бях на Министерския съвет, защото бях на изслушване за Шенген в парламента. След това имах среща с директорите на граничните дирекции“, посочи още вътрешният министър.

“ Не съм бил нито на кръчма, нито на дискотека. МВР е консултант на филм за телефонни измами“, обясни вътрешният министър.

Той посочи, че провокаторите се появили по-късно на протеста. Запалили буса вчера вече е обвинен, добави директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов. Той обясни, че сред задържаните 33 души има проявени за наркотици, футболно хулиганство и други.

Феновете бяха пуснали декларации, че няма да има провокации и ние бяхме без щитове, без каски, без палки, а само с жилетки, посочи още Николов.

От СДВР бяха пратили писмо, че се готвят провокации и е по-добре мачът да не е в София. В крайна сметка след идеи да е в Пловдив или Кърджали, той остана в столицата, но при закрити врата. Според Стоянов това е била игра на „иди ми, доди ми“, разиграва от БФС.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=315&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnovinite.nova%2Fvideos%2F876220127329456%2F&show_text=false&width=560&t=0

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.