Какво реши ГЕРБ за сглобката?

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е във Велико Търново за среща на актива като предварително бе анонсирано, че днес партията да реши дали и как ще продължи колаборацията си с ПП-ДБ за съществуването на кабинета „Денков-Габриел“. Проведе се заседание на Изпълнителната комисия, както в момента тече среща с кметове, общински съветници и областни координатори на партията.

Този път ПП-ДБ ще срещнат сериозен отпор в цифрите на бюджета, закани се по-рано към партньорите си в (не)коалицията той.

„Сега Асен Василев е длъжен вместо да раздува, да слага несъбираеми неща, да си го направи (бюджета – бел ред.) реален. Кметските избори минаха. Да кажем: „3-те години хаос доведоха до това, че ще се режат приходи. Няма да се вдигат пенсии, ще се замразят на това ниво. Ще се дадат пари на общините, за да се раздвижи инфраструктурата. Това е честният разговор с българите“, отсече по-рано днес лидерът на ГЕРБ.

Своеобразен домакин на срещата е кметът на Велико Търново Даниел Панов. „Повече не може да живеем по този начин. Нас ни избра народът и трябва да се борим за добра изпълнителна власт, с която има добра комуникация и ще работи за развитие на градовете. Нямаме време за нови нулеви мандати“, обърна се той към колегите си, възмущавайки се от отношението на настоящите управляващи към местната власт.

Той се надява в новия бюджет да имат подкрепа от депутатите и да се борят за всичко, което не можаха да изпълнят. Нужда е коренна промяна и работеща държава, най-вече за хората, които питат кога тя ще започне да работи“, каза Панов.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.