Какво му плащаш? 14 лв. за шопска салата, 24 за пилешки крилца в зимните курорти

20 лева за порция мусака плащат туристи в родните зимни курорти, показа проверка на БНТ.

На ски писта чаят и кафето струват по 5 лв., пилешки крилца – 24 лв., а шопска салата – 14 лв. В друг курорт може да консумирате готвено ястие за около 30 лв. Свинският шашлик е 29 лв., а кюфтетата и кебапчетата – по 6 лв. Така се привличат туристи!

Междувременно проверка на Агенция „Фокус“ установява, че минимум 150 лв. на човек, излиза карането на ски за ден в Пампорово. Толкова ще трябва да се дадат, ако човек отиде сам на ски, купи си лифт карта за 85 лв., наеме си ски оборудване за около 30 лв., пие кафе с минерална вода за 5-6 лв. и се поръча обяд за около 30 – 35 лв., който включва салата, пица, паста или кюфтета с гарнитура и десерт. Цената на обяда може да бъде и доста по-висока, ако изборът е по-специално ястие, като стек от бон филе, бургер или патешко магре, които са от 20 до 45 лв. за порция.

Ако човек не може да кара ски и иска да си наеме ски учител, сумата, която трябва да предвиди за ден по снежните писти се повишава доста. Един час уроци със ски учител струва 75 лв., за два часа цената е 140 лв. и така за 3 и 4 часа, има малка отстъпка от цената. Така че, ако човек наеме ски учител за поне два часа, разходите за ден в Пампорово ще достигнат около 300 лв.

За едно семейство с две деца, сумата ще набъбне сериозно и може да надхвърли 1000 лв., ако всички имат нужда от професионалните умения на ски училище в курорта.

В посочените цени не се включва цената на нощувката, която се плаща в хотел в Пампорово или околностите. Цените на апартаментите в апартхотелите започват от 100 – 150 лв. на вечер, а в по-луксозните хотели, достигат до няколко стотин лева. В селата край Пампорово се наемат и цели вили, в които могат да нощуват до 8-10 души и за тях се плаща минимум 200 лв. на ден.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.