КАК Е ВЪЗМОЖНО?! Тагарев предложи работа в армията на протестиращите миньори

Министърът на отбраната Тодор Тагарев предложи работа в армията на протестиращите миньори и енергетици на магистрала „Тракия“.

В интервю пред bTV военният министър добави, че недоволството им има политически цели, а не става дума за работни места и компенсации.

„Ако някой се притеснява за работата си и е готов на тежък труд, е добре дошъл. Тези, които са психически и физически годни, са добри дошли в армията. Ние имаме нужда, първа категория труд е. Поне 1000 души от този регион можем да вземем в армията, стига да са годни за военната служба“, коментира Тагарев.

Точно една седмица са затворени възлови точки за движение в област Стара Загора, блокирана е автомагистрала „Тракия“, в района на 208-и километър, детелината в посока Стара Загора и в посока Хасково, както и Проходът на Републиката. Причината е протестът на миньори и енергетици, който започна в петък, 29 септември, сутринта и продължава и към момента.

Основното им искане сега е оттегляне на Териториалните планове за справедлив преход и нови преговори по точките от споразумението.

На 30 септември, на място в Раднево при протестиращите дойде енергийният министър Румен Радев. Той разговаря с ръководствата на „ТЕЦ Марица изток 2“ и на „Мини Марица-изток“, която се проведе в сграда на теца. След това Радев се срещна с протестиращите на аутобана, където заяви, че „загрижеността за работните места и за комплекса ни е споделена“.

След среща с премиера акад. Николай Денков беше подписано споразумение, одобрено и от Народното събрание, но протестиращите не се съгласиха с документа и заявиха, че ще отстояват исканията си.

Според министъра на отбраната няма основания за поискания вчера вот на недоверие към кабинета Денков-Габриел. „Това е предизборната ситуация, в която опозиционни партии се опитват да извлекат някакви дивиденти“, каза още Тагарев.

Той допълни, че не е възможно да бъдат спрени проектите по Плана за възстановяване и устойчивост, тъй като страната очаква милиарди по тях.

По повод решението на Народното събрание да бъдат дадени на Украйна неизправни ракети от типа С-300, министърът отново подчерта, че това няма да се отрази на състоянието на българските въоръжени сили. Броят на ракетите зависи от заключението на проверка, която се прави всяка година и установява какво е състоянието на цялото въоръжение и техника на армията ни, каза още Тодор Тагарев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.