Иван от Ловеч, който надраска стената на Колизеума, тревожен, че трябва да плаща 15 бона

Иван Димитров от Ловеч, който надраска името си на стената на Колизеума, се разтревожил, че го грози затвор и глоба от 15 хиляди евро, заради вандалската проява.

Британското издание MailOnline пише, че живеещият в Бристол фитнес инструктор се е извинил на италианската полиция за безразсъдния си акт на вандализъм с изчегъртването на неговото име на стената на 2000-годишния Колизеум в Рим. 

В интервю за изданието майор Роберто Мартина е заявил, че негови колеги са разговаряли с Иван Димитров и той е поднесъл най-искрено извинение и съжаление за случилото се. 

„Той се свърза с нас, след като открихме мобилния му телефон в хотел, в който е отсядал, и му оставихме съобщение да ни върне обаждането. Той естествено бе разтревожен за правните последици и всичко му бе разяснено, включително, че може да получи затвор от две до пет години и глоба до 15 000 евро“, сподели Роберто Мартина. 

Иван Димитров е бил информиран, че на адреса му в Бристол е изпратен доклад и ще последва процес, който ще започне вероятно в началото на следващата година. 

Българинът ще има възможност да се извини лично в съда.

Потвърдено бе, че приятелката му Хейли Брейси не е част от разследването. 

MailOnline пише, че в петък полицията е установила, че Иван и Хейли са в България.

Преди няколко дни видео, заснето от американски турист, обиколи света, наблюдавано от милиони, на което се вижда как Иван чегърта с ключове „Иван + Хейли 23“ на тухлената зидария на Колизеума. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.