Ива Софиянска и синът на Божков го подкрепят в съда, стотина го аплодират (Снимки)

Синът на Васил Божков Антон и съпругата му Ива Софиянска, дъщеря на бившия кмет на София Стефан Софиянски, дойдоха в съда, за да подкрепят бизнесмена. За първи път членове на семейството му се появяват да го подкрепят откакто го върнаха в България. 

Около стотина човека има във фоайето на Съдебната палата, за да подкрепят Васил Божков. Те го посрещнаха с аплодисменти при пристигането му в съда. Във фоайето се чу и звук на гайда. Инициативата им бе обявена във фейсбук страницата на формацията „Българско лято“ на бизнесмена. Делото се очаква да започне в 10 часа. То е в Софийския апелативен съд. 

Васил Божков изненадващо се върна в България на 25 август след като се укрива в Дубай от края на януари 2020 г. Той има три дела, по които след завръщането му бяха повдигнати обвинения. Първото е т.нар. хазартно дело за неплатени около 700 млн. лева такси от лотарийни игри. Другото е, че е лидер на група за рекет, убийства и изнасилвания. По това дело има обвинение, че е подбудител на три убийства. Третото дело е за държане на антики. 

След връщането си Божков беше призован като свидетел и по дело, че е дал около 60 млн. лева подкуп, за да не се пречи на хазартния му бизнес. Заради тези негови твърдения миналата седмиица той беше разпитван девет часа в продължение на два дни. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.