Има сделка: ГЕРБ издигна Димитър Николов за пети мандат

Настоящият кмет на Бургас от ГЕРБ Димитър Николов ще бъде издигнат за пети мандат. Това съобщи лидерът на партията Бойко Борисов, който бе в града. Николов е кмет на Бургас от ноември 2007 г. Той е най-дълго изпълнявалия длъжността кмет на Бургас – 15 години и 10 месеца.

Николов бе единодушно номиниран от общинската партийна организация в края на юли, като се очакваше окончателно решение на тясното ръководство на ГЕРБ – изпълнителната комисия.

В записите от партийно заседание на „Продължаваме промяната“ се твърдеше, че Николов ще бъде издигнат от инициативен комитет, с подкрепа от президента Румен Радев.

Това се подхранваше от изказване на Бойко Борисов от 2022 г., че Николов е сред кметовете, които няма да се кандидатират пак. Кметът на Бургас беше обаче в края на юни на партийно събрание на ГЕРБ във Велико Търново, което означава, че има някаква сделка с централата. Един от основните конкуренти на Николов в Бургас се очаква да е издигнатият от „Продължаваме промяната“ Константин Бачийски.

На въпрос кога ГЕРБ ще обяви останалите си кандидати за по-големите градове, Борисов заяви, че ще е около 15 септември.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.