Има надежда: Хамас пуска заложниците!

Политическият лидер на „Хамас“ на Западния бряг заяви, че бойната групировка би била готова да освободи някои заложници, ако Израел се съгласи на 24-часово прекратяване на огъня.

„Хамас“ няма интерес да държи жени и деца като заложници и вероятно ще бъде готов да освободи тях и чуждестранните заложници, ако Израел се съгласи на прекъсване на военните действия, за да позволи навлизането на хуманитарна помощ в Газа, заяви шейх Хасан Юсеф в интервю за „Globe and Mail“.

Юсеф призова международната общност да преговаря за пауза, за да може част от заложниците да бъдат освободени безопасно.

Припомняме, че групировката хвана като заложници жени и деца по време на първото им нападение на музикалния фестивал в Израел. 199 са хората държани в плен 

„Информирахме семействата на 199 заложници“, каза Даниел Хагари, говорител на израелските въоръжени сили. Той подчерта, че „усилията във връзка със заложниците са национален приоритет“ и че „армията и Израел работят денем и нощем, за да ги освободят“.

Над 1400 са убитите в Израел при атаката на бойците от „Хамас“, става ясно от най-скорошните данни на израелските власти.

Над 2750 души бяха убити при израелски удари на възмездието срещу ивицата Газа, която се намира под управлението на „Хамас“, съобщават местните власти.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.