Има арестуван за разкъсаната от кучета санитарка в Долна Оряховица

39-годишната Мирослава Стоянова, която загина след нападение от кучета в град Долна Оряховица, не е подавала официална жалба за агресивните животни. Споделяла е обаче с кмета на града Йордан Байчев за проблема. По случая вече има задържан, съобщи градоначалникът пред Нова тв.

По думите му мъжът, който се е грижел за кучетата, е арестуван.

„Аз съм идвал и съм предупреждавал собственика на имота, когото го няма в момента, а друг човек е живеел в къщата. Именно той е задържан“, допълни Байчев. 

Смъртта на жената, която е работила като санитарка в болницата в Горна Оряховица и се е връщала от нощна смяна, е причинена от кучета, отглеждани в съседски имот. Сигналът за откритото безжизнено тяло е изпратен вчера около 8 часа на телефон 112 от съседи. То е намерено на черен път в покрайнините на града, като при първоначалния оглед са констатирани следи от разкъсни рани, причинени от животни. Според спешните медици най-вероятно смъртта е настъпила след остра кръвозагуба от разкъсана централна артерия.

„Разбирам гнева на хората, аз също съм гневен и натъжен от случилото се. Ние, кметовете на населените места, нямаме правомощията да се справим с този проблем. Ще инициирам в близките дни среща с кмета на общината, и ако се наложи, с министерства, с природозащитни организации, за да може проблемът да бъде решен радикално“, добави Йордан Байчев. 

Градоначалникът посочи, че е получавал сигнали, че по улиците излизат кучета, които не се отглеждат, както трябва. „Правил съм остри забележки на собствениците, след което животните биват прибирани. При проверки не съм ги виждал, но след това явно пак са ги изпускали. Ние разполагаме само с този инструмент – да правим забележки“, посочи още той.

Байчев посочи, че ще опитат да помогнат на семейството на жертвата. Мирослава оставя 15-годишен син. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.