И това го има! 6 села не успяха да си изберат кметове

Любопитните случки с изборите продължават дори след края на балотажа! След балотажа в неделя в шест села не успяха да изберат кмет и на втори тур.

Това са провадийските села Черноок и Житница, старозагорското село Искрица, русенското Могилино, в петричкото Струмица и пернишкото Черна гора. 

Припомняме, че при подобни случаи президентът Румен Радев трябва да насрочи нова дата за провеждане на частични местни избори. 

За област Перник това е втори подобен случай, отчетоха от местната избирателна комисия. Двамата кандидати – Диана Атанасова, издигната от „Движение за просперитет на Перник“ и Димитър Димитров, издигнат от инициативен комитет, са получили равен брой гласове – по 83, което е 49,1% подкрепа. 

За разлика от средните данни за страната в селото отчитат по-висока избирателна активност на балотажа в сравнение с първия тур. 

„Спрямо предходния тур е била малко по-висока избирателната активност. На първи тур за двамата кандидати са получени общо 157 действителни гласове, на втори тур – 166. На първия тур кандидатите са получили 78 на 79 гласа“, заяви пред БНТ председателят на общинската избирателна комисия в Перник Румяна Петрова. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.