И Денков категоричен: Без подкрепа за ГЕРБ-СДС заради отношението към корупцията

Няма да подкрепим мандата на ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство. Няма да участваме в съвместно коалиционно управление. Докато ГЕРБ не промени отношението си към корупцията, няма как да управляваме заедно. Това заяви академик Николай Денков, съпредседател на ПГ на ПП-ДБ.

„Хората очакват ние да променим начина, по който се управлява държавата. Към момента няма никакви индикации, че ГЕРБ е готова да промени този подход, освен една и това е законодателната програма, която приехме заедно“, добави Денков.

„Ако тя започне да се изпълнява и видим, че се приемат законите, които изискват отчетност от главния прокурор, тогава ще видим, че има промяна в подхода на ГЕРБ, за момента това не е така“, каза още той.

Денков заяви, че ПП-ДБ ще търси подкрепа за втория си мандат от всички, които следват законодателната промяна и подходът за промяна на България към развита европейска държава.

На въпроса дали ще търсят подкрепа включително и от ГЕРБ, Денков отговори:

„Включително и от ГЕРБ. Знам, че ще бъде трудно. Правителствата на малцинствата са в много трудна ситуация, защото целият контрол е в парламента. Във всеки момент те могат да бъдат свалени.“

Денков допълни, че са готови да пробват и с правителство на малцинството, ако получат втория мандат. Досега ПП-ДБ не са говорили с другите партии по този въпрос.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.