И Делян Пеевски с отворено писмо, връща ДПС при хората

Най-хубавото предстои, но за него трябва да се работи и аз няма да се отклоня от тази отговорност. Това заявява председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в писмо обръщение към партията, след като същото стори вчера и Ахмед Доган. То е пратено след като вчера почетният председател на Движението за права и свободи предложи нова формула за бъдещото развитие на ДПС – съпредседателство на Делян Пеевски и доц. д-р Джевдет Чакъров.

Скъпи приятели, депесари, политическото време ни изправя пред изпитания и предизвикателства, на които могат да отвърнат само най-подготвените, отбелязва днес Делян Пеевски в изявлението си. Според него най-важното предизвикателство е да не се губи връзката с хората, в името на които преди 34 години беше създадено ДПС, за чиито достоен живот, сигурност и спокойствие за бъдещето отговорност носят политиците.

„Като председател на парламентарната група на ДПС приех тази отговорност от името на всички нас, натоварени да участват активно в парламентарния живот на България и ЕС, като с решенията си подкрепят и защитават не само вас, а всички български граждани. Правя го със съзнанието, че последните 10 години тази връзка с хората беше нарушена и необходимостта да работим така, че да върнем доверието там, където то е загубено. При хората“, заявява Делян Пеевски.

Той отбелязва, че силата на една партия е в това да устоява на времето и неговите предизвикателства, но и в това да устои на предизвикателството да остане и да работи със и при хората. „Последните шест месеца направихме много за това в парламента и в местната власт, но имаме още много, много работа. Всеки ден, а не от избори на избори. Защото хората са мъдри и имат безпогрешни сетива за политиците си. И техните очаквания и изисквания към нас са да бъдем до тях. И ние трябва да бъдем“, смята той.

Делян Пеевски посочва още, че ДПС е партия с мисия. От създаването си преди 34 години, носеща каузата на евроатлантизма, на защитата на правата и свободите и на политическата мъдрост, разум и далновидност. И ако днес трябва да си припомним за тези ценности, то е за да продължим напред. В неспокойно време, в което Европа и светът и страната ни посрещат глобалните предизвикателства на войната и военните конфликти, миграционния натиск, енергийните рискове и климатичните промени, посочва той.

Според Делян Пеевски това се случва във време, носещо необходимостта от ново начало, когато трябва да бъдат препотвърждавани и отстоявани ежедневно и евроатлантическата ни принадлежност като държава, и демокрацията, и парламентаризма и политическия разум.

„Защото най-хубавото предстои. Но за него трябва да се работи. И аз няма да се отклоня от тази отговорност“, завършва изявлението си председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.