И БСП ще бута кабинета, Корнелия внася подписи за вот на недоверие днес

И БСП се включва в събирането на подписи за вот на недоверие срещу кабинета и те ще бъдат внесени още днес, обяви соцлидерката Корнелия Нинова.

Вчера председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов обяви, че ще иска провеждане на вот на недоверие и е започнал събирането на подписи от депутати. Нужни са им 48 – на една пета от депутатите, като зад тях вече застанаха и от „Има такъв народ“ и БСП.

„Включваме се във вота на недоверие като съвносители. Имаме бележки по отношение на мотивите, които смятаме, че не са пълни. Днес до обяд ще доработим. Даваме и нашите подписи и днес следобед внасяме вота на недоверие за политика и енергетика“, каза Нинова. Тя иска да се допише и решението за дарението на двата ядрени реактора на АЕЦ „Козлодуй“ на Украйна и концесията на пристанище „Росенец“.

За да бутнат кабинета, трите партии се нуждаят от мнозинство в парламента, което обаче нямат. Депутатът от ДПС Делян Пеевски обяви вчера, че правителството е стабилно и евроатлантическо, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви тази сутрин, че партията му няма да свали кабинета.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.