Хубава работа, ама циганска: Кючекчинята върху линейката – дърво пияна

„Като се качи на линейката, какво да направим ние? Беше пияна, но аз не знам“, заяви пред bTV свекървата на циганката, която игра кючек върху линейка.

„Ние се качихме да се прибираме, но нямахме възможност да тръгнем, защото ще падне и пак ние ще сме виновни. Много случки имаме, но този беше най-зрелищен“, обясни шофьорът на линейката Станислав Бранков.

„Отиваме с голи ръце, редно е да има и полиция с нас“, добави той.

Така единствената линейка на спешния център в Котел чака, докато кючекът свърши и жената слезе от колата. Тя се казва Катя от рода на Борисовите. Добре позната е на полицията в Градец.

Катя Сунгарска от столичната спешна помощ обясни, че екипите постоянно срещат агресивно поведение в тези квартали.

„Всички в централата на спешна помощ изтръпват, защото знаят, че линейката ще бъде блокирана с часове вътре. От всички къщи започват да прииждат болни хора, за да ги прегледат безплатно на място“, каза Сунгарска.

От полицията в Сливен се самосезираха по случая, започват разпити на свидетели, а срещу жената е образувано досъдебно производство за хулиганство.

Случаят е от месец май, когато спешен екип от центъра в Котел тръгва към село Градец по сигнал за жена в тежко състояние. Заради тесните улици шофьорът спира линейката и с лекаря тръгват пеш до адреса. След прегледа се връщат и влизат в линейката, но се оказват блокирани, защото жена играе кючек върху автомобила. От полицията уточниха, че тя ще бъде разпитана след връщането си от чужбина.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.