Христина от наводнената Берковица: 70 см вода, виждаш я как лети, няма спирка

„Откъсва вратница, мрежа. 70 сантиметра вода. До 4 часа нощес сме изхвърляли всичко. За секунди, за секунди – виждаш я как лети водата, няма спирка“, обясни Христина Тошева от наводнения град Берковица.

„Внукът ми ме качи на втория етаж. Аз станах – е до тука във водата и наникъде. Той ме грабна, та горе на втория етаж. Беше страшна работа, такова чудо“, добави Райна Тошева пред bTV.

Безсънна нощ за жителите на града след преживения вчера кошмар, когато за около час тук се изсипват близо 70 литра на квадратен метър.

Стотици са наводнените имоти, десетки автомобили са повлечени от водата и със щети, тежки разрушения има и по инфраструктурата.

Помощ оказват и днес екипи на пожарната, към тях се присъединиха екипи на пътното управление и на пътноподдържащата фирма, а по разпореждане на премиера академик Денков пристигат военни.

Приливната вълна залива Берковица бързо.

В един от най-високите квартали на града, водата повлече коли.

„Такъв водопад за пръв път виждам от петдесет години, никога не е имало това нещо. Оттук надолу джипът ми е на 500 метра. Не мога да се придвижа“, казва Веселин Симеонов.

Щети имат и фирми в промишлената зона, където Берковска река е изместила коритото си и е разрушила път. Оценката на щетите започна.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.