Хорa скачали от балконите си при земетресението в Турция

Ужасът от земетресението в Турция е принудил местни да скачат през балконите си. 22-ма са ранени, като някои от тях са откарани в болница.

Късно снощи земетресението със сила от 5,3 по Рихтер удари окръг Малатия в Югоизточна Турция. Засега няма данни за загинали.

Министърът на вътрешните работи сподели, че има сериозни материални щети, тъй като една сграда се е срутила, а други две са пострадали.

„Тресеше се дълго и силно.“

„Усети се значително в Адъяман. Честно казано бях малко уплашена.“

„Леко се разтресе. Надявам се да няма жертви“, пишат хора на сайта на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център (EMSC).

Страхът на хората беше предизвикан от това, че две разрушителни земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6 разтърсиха на 6 февруари окръг Кахраманмараш в Югоизточна Турция.

Земетресенията, последвани от хиляди вторични трусове, бяха усетени в 11 турски окръга и в съседните страни, от които най-силно засегната беше Сирия. Според прогнозите на ООН общите щети, причинени от бедствието в Турция, могат да надхвърлят 100 милиарда долара, а броят на загиналите достигна близо 50 хиляди души.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.