Грехота! Измамници набират пари за онкоболно дете

Пълно безобразие! Измамници набират пари за уж онкоболно дете. Те са успели да прилъжат народа да даде цели 80 хиляди лева за лечението, което се оказа пълна измама. Хубавото в случая е, че измамата беше хваната навреме, а парите не бяха отмъкнати и ще помогнат на друго болно дете, което има нужда от лечение.

Кампания за набиране на средства за онкоболно дете в социалните мрежи се оказа измама, но е предотвратено присвояването на дарените 80 000 лева, съобщи Нова тв.

В различни групи е публикуван призив за набиране на средства за онкоболно дете, което има необходимост от лечение в чужбина, посочена е и дарителска сметка.

Разказана е и трогателна история за майка, която отглежда детето си сама, след като бащата го изоставя. След 8-месечно обикаляне по болници става ясно, че детето е с тежката диагноза пилоцистичен астроцитом. За измамата сигнализират от платформата pavelandreev.bg, където също е публикуван фалшивият призив.

„Положителното в случая е, че цялата сума, дарена по тази кампания е спасена. Причина за това е, че призивът беше организирана в моята платформа. Неприятно ми е, че тази измама е станала чрез моята платформа, но тези 80 000 лв., които са преведени – са запазени. Към измамниците не е преведена нито стотинка“, коментира учредителят на платформата и едноименната фондация Павел Андреев.

По думите му кампанията е изглеждала напълно легитимно.

„Аз съм дарител от години. Ако тази кампания беше извън моята платформа, просто беше пуснат призив – аз също щях да направя дарение. Беше перфектно подготвена. Имаха медицинска документация. Поискахме допълнителни снимки, които ни изпратиха. Отговаряха на конкретни медицински въпроси“, казва той.

Измамниците са разкрити заради допълнителните верификации, които се изискват от платформата за дарения. Събраните средства ще бъдат върнати на дарителите или пренасочени към други кампании.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.