Герджиков насоли ГЕРБ: Направиха грешка с Хекимян

Огнян Герджиков с остра критика към ГЕРБ заради печалния резултат на местните избори в София.

„ГЕРБ като че ли не подбраха най-подходящия кандидат. Допуснаха грешка – трябваше своевременно да направят по-популярен Георги Георгиев, председателя на СОС, който е изключително качествен човек“, заяви проф. Огнян Герджиков, бивш председател на парламента от НДСВ, пред 24 часа.

Според него Антон Хекимян е прекрасен журналист и тв водещ, но в политиката не е същото. 

Проф. Герджиков похвали Георгиев, който му е бил асистент в Софийския университет: Много добре подготвен като юрист, много добре балансиран като човек, с много развито социално чувство – великолепни качества за кмет. И ако го бяха популяризирали навреме, можеше да спечели изборите. И София щеше да има чудесен кмет, казва още проф. Герджиков. 

Той коментира още, че скандалът с отпадането на машинното гласуване на първия тур на местния вот е допринесъл в някаква степен за намаляването на избирателната активност, „но не толкова, колкото се очакваше“. 

А за заявените предстоящи промени в Изборния кодекс каза: Изборният кодекс е от 2014 г. Досега е променян и допълван 25 пъти!?! На година по три пъти!?! Може ли непрекъснато да променяме правилата?! Не се прави така! В това отношение сме 100-процентови аматьори. Трябва да бъде направен изцяло нов Изборен кодекс, но да се изработи бавно и да се привлекат специалисти в тази материя. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.