ГЕРБ предлага неуспял шеф на парламента да оглави Сметната палата

От ГЕРБ-СДС предлагат злополучния бивш председател на парламента Димитър Главчев за шеф на Сметната палата.

Припомняме, че гербаджията оглавяваше 44-тото Народно събрание едва няколко месеца, а след това подаде оставка под натиск от Корнелия Нинова.

Номинацията на бившия депутат и бивш председател на 44-ото Народно събрание е съгласувана с ПП-ДБ, стана ясно от думите на Десислава Атанасова. Предстои днес да бъде внесена в деловодството на парламента.

Димитър Главчев е финансист, икономист, завършил е УНСС със специалност „икономист-счетоводител“.

Беше депутат от ГЕРБ в шест парламента, неколкократно и зам.-председател на Парламентарната група, зам.-председател на бюджетната комисия, а през 2017 г. оглави 44-ото НС. Дългогодишен председател е на Контролната комисия на партия ГЕРБ.

Издигането на кандидатурата му е знак, че ПП-ДБ се отказват да поддържат завръщането на Цветан Цветков на поста, след като Конституционният съд обяви за незаконно отстраняването му от парламента през януари.

Веднага след решението на съда от ПП обявиха на брифинг, че ще го върнат на поста, но междувременно пленарната зала откри нова процедура за кандидатури за поста на председател на Сметната палата, чийто мандат беше изтекъл.

Самият Цветков вчера не беше допуснат от охраната да се върне на работното си място, което той нарече саботаж от временната ръководителка на одитната институция Горица Ножарова, и обеща разкрития за нарушения, извършвани в Палатата през последните шест месеца.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.