ГЕРБ избра кандидат-кметовете, крие имената до последно

Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидатите на партията за кметове и общински съветници, съобщи пресцентърът на формацията. От партията обаче не съобщават имената на номинираните.

Ръководството на ГЕРБ е приключило процеса по разглеждане на номинациите за кметове и общински съветници на партията, които бяха направени от местните структури, уточняват от ГЕРБ.

Днес предстои окончателното утвърждаване на кандидатите. В следващите дни утвърдените листи и необходимите документи за регистрация на кандидатите за кметове и общински съветници ще бъдат изпратени до областните ръководства на партията, които ще регистрират кандидатите в Общинските избирателни комисии.

Партията ще регистрира пълни листи за общински съветници във всички 265 общини, а на определени места в страната ГЕРБ ще подкрепи за кметове независими кандидати, издигнати от инициативни комитети или ще участва в местни коалиции.

Членовете на ИК на ГЕРБ и председателят на партията Бойко Борисов благодарят на местните структури, че при номинирането на кандидати са се съобразили с препоръките за включването в листите за съветници на членове на Младежки ГЕРБ и представители на гражданска квота, както и за обновяване на листите минимум с 50% нови лица, посочват от партийния пресцентър.

Ръководството на ГЕРБ е приело и оставката на областния координатор в Пловдив Иван Тотев. 

В мотивите си за оттеглянето бившият депутат и бивш кмет на Града на тепетата посочва, че желае да завърши политическия си цикъл от началното структуриране на местната партийна организация, през спечелването на кметските мандати през 2011, 2015 и 2019 г. и работата си като народен представител.

ИК на ГЕРБ приема оставката и благодари на Иван Тотев за работата му през годините. За временно изпълняващ длъжността областен координатор на ГЕРБ – Пловдив, ИК утвърждава Димитър Колев, който е настоящ кмет на район „Западен“ в Пловдив, съобщава пресцентърът на партията.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.