ГЕРБ и БСП вече договарят министерства: Нинова иска икономическото, Бойко не го дава, държи си и на МВР и МРРБ

След като ПП-ДБ отрязаха ГЕРБ, Бойко Борисов е започнал активни преговори с другите политически сили. Според вътрешни хора от ГЕРБ и БСП вече е договорено правителство с подкрепа от всички парламентарни сили без ПП-ДБ и „Възраждане“, пише OFFNews.

Вече са водени разговори за разпределение на министерствата – лидерът на БСП Корнелия Нинова преговаря с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за министерски постове в земеделското и социалното министерство. Идеята е да ги оглавят Иван Иванов и Георги Гьоков. Същевременно ГЕРБ настояват да оглавят МВР и регионалното ведомство.

Корнелия Нинова настоява БСП да получи и министерския пост в Министерството на икономиката и иновациите, а министър да е Димитър Маргаритов, но ГЕРБ не са съгласни, твърдят още запознатите с преговорния процес. От БСП са склонни вместо икономиката да вземат културата.

Според източниците на медията ГЕРБ очакват всичко да е договорено до събота. В същото време този срок е твърде кратък за БСП, тъй като левицата трябва да проведе вътрешно допитване сред членовете си за евентуална коалиция с ГЕРБ.

Междувременно от „Има такъв народ“ заявиха пред OFFNews, че ГЕРБ не преговарят с тях за министерски постове, защото ако ГЕРБ, БСП и ДПС се споразумеят, биха имали мнозинство и без ИТН.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.