ГЕРБ бесни, че Киро е на море и трябвало да бистрят коалицията с Лена

ГЕРБ се обидиха на ПП-ДБ, че лидерите им не присъстват на срещата в парламента днес. Разбра се, че Кирил Петков е на море в Гърция със съпругата си Линда, за другите председатели на коалицията няма информация защо не присъстваха.

От ГЕРБ-СДС прекратиха набързо срещата с представителите на ПП-ДБ в парламента по управленската и законодателната програма заради отсъствие на „първия ешелон“, макар че Бойко Борисов също не дойде.

От партията продължават да настояват за лидерска среща и коалиционно споразумение, както и за отговор на въпроса – правителство на малцинството ли имаме, или е налице мнозинство. Томислав Дончев и Десислава Атанасова отрекоха твърденията на премиера, че назначенията в изпълнителната власт се съгласуват предварително с ГЕРБ-СДС.

Останали изненадани, че на разговора за управленската и законодателна програма в парламента не присъствали лидери на парламентарната група, нито оторизирани лица, каза Десислава Атанасова.

„Това, че на тази среща присъстваха лица, които дори не са народни представители, за нас беше смущаващо“, каза председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС пред медиите пред Народното събрание, имайки предвид, че сред представителите на ПП беше Лена Бориславова, която бе избрана за народен представител, но се оттегли, за да се занимава с местните избори.

„Това са спекулации“, заяви тя относно твърдението на премиера Николай Денков, че съгласуват назначенията във властта с ГЕРБ. По думите й назначенията си вървят в изпълнителната власт и ГЕРБ не са питани нито за шефове на агенции, нито за директори на дирекции.

„В момента управляват представители на една партия. Много не ми се иска правителството да се превръща в някакъв комитет за трудоустрояване, както изглежда“, добави Томислав Дончев.

„Ние сме участвали само в разговорите да търсим баланс и механизъм и неслучайно затова са трусовете в нашите отношения“, заяви Десислава Атанасова.

Първата среща в НС с ПП-ДБ днес е била за конституционната реформа и се е провела с участието не само на двете формации зад кабинета, но и с представителите на ДПС и правосъдния министър. Целта е била „да очертаем посоката, детайлите ще дойдат, когато заработи и комисията по конституционни въпроси. Търсим допирни точки“, обясни Атанасова.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.