Ген. Атанасов изригна: Борисов има план за изтощаване на противника, иска да е във властта, за да си пази за…ка!

Ако ГЕРБ е първа политическа сила след вота на 2 април, отиваме на нови избори наесен. Това обяви съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов в интервю за Националната телевизия.

По думите му Бойко Борисов има план за изтощаване на противника. ГЕРБ има мощно медийно влияние и в крайна сметка бившите управляващи работят „да има политическа нестабилност, за да може преди местните избори да няма устойчива власт и да направи (Борисов – бел. ред.) опит да задържи феодалните си владения в местната власт“.

„Крайно време е тази персона да освободи политическото пространство и вместо в американското посолство, да ходи в прокуратурата. Въпросът е, че неговият приятел Гешев му е сложил там чадър. Пандемичната корупция в България е в резултат на управленията на Борисов и на ГЕРБ. Този проблем не може да се реши пак с участието на Борисов във властта, за да си пази за…ка“, коментира Атанасов. 

Той обясни, че обединението на „Продължаваме промяната“ и ДБ е създадено с идеята да се поиска подкрепата на българските граждани, за да се състави правителство и да се прекрати модела „Борисов“. Коалиционните партньори ще изготвят конкретна програма за управление и ако тя допада на политическите сили, да я подкрепят.

Атанасов коментира още, че за да се получи радикална промяна в работата на прокуратурата, е нужна промяна в Конституцията.

„Недопустимо е магистратите да заемат политически позиции“, бе категоричен той в критика към главния прокурор Иван Гешев.

Според Атанас Атанасов с легитимни парламентарни средства трябва да се проверят действията на служебното правителство и президента Румен Радев „дали се изпълнява решението на 48-ото НС за военно-техническа подкрепа на Украйна“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.