Гълъб Донев: Няма ли правителство до края на април, внасяме Бюджет 2023

Ако няма редовно правителство до края на април, служебният кабинет ще внесе Бюджет 2023. Това обяви служебният премиер Гълъб Донев на първото заседание след вота на 2 април. 

„Въпреки трудностите, пред които бяхме изправени, включително и заради прибързани и необмислени промени в изборното законодателство, отново се справихме с нашата част от отговорността по подготовката и провеждането на предсрочните парламентарни избори“, похвали той министрите си.

Персонални поздравления за добре свършената работа получиха пряко замесените в процеса – вътрешният министър Иван Демерджиев, външният Николай Милков и на електронното управление Георги Тодоров. Донев похвали и техните екипи, както и „всички колеги, които с работата си създадохте условия за провеждане на честни и демократични избори“.

След поредните предсрочни избори за парламент според служебния премиер живеем между две хипотези – ще има ли редовно правителство или няма да има такова. „Докато се изясни кое от двете предположения има политически живот, ще припомня, че България има действащо, макар и служебно правителство. След осем месеца убедено мога да заявя, че държавата не се управлява със знаци, тълкувания и предположения, а с решения, понякога трудни, и с поемане на отговорност за тях“, заяви още Гълъб Донев.

По програма Министерският съвет трябва да разгледа проект на Закон за несъстоятелност на физическите лица, както и да обсъди предложение до президента за награждаване на Елко Хазан с орден „Стара планина“ – първа степен.

В дневния ред е и предложение до Народното събрание за ратифициране на споразумение между страните по конвенцията за полицейско сътрудничество в Югоизточна Европа за автоматизиран обмен на ДНК данни, дактилоскопични данни и данни за регистрация на моторни превозни средства, съобщиха по-рано от пресслужбата на кабинета.

Проект на Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество между Министерството на транспорта и съобщенията на България и Министерството на морските работи на Пакистан предстои да обсъди още правителството. То ще разгледа и проект на още един меморандум – за разбирателство между Министерството на младежта и спорта на България и Министерството на гражданските въпроси на Босна и Херцеговина в областта на младежта и спорта.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.