Фандъкова се кълне: Не плащаме за куци ремонти

Качеството на ремонтите е ахилесова пета на всички, не само на моето управление или на София. Големият проблем, към който апелирам, е капацитетът на всички строителни компании. Обществените поръчки се изпълняват по закон, има закон, той трябва да се спазва. Това по БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя увери, че има непрекъснати проверки. Не казвам, че всичко е направено перфектно, но контролът на качеството е сериозен, допълни Фандъкова.

Кметът отхвърли твърденията, че се работи предизборно по обекти. Не плащаме за некачествени ремонти, с това също се спекулира, коментира Фандъкова и допълни къде се изпълняват ключови проекти в момента:

„В момента се работи по разширението на „Ломско шосе“, на „Филип Кутев“ започнахме пробива, очаквам да започнем и на „Каблешков“ – това са най-важните обекти за града, заедно с метрото и Околовръстния път, защото това са обектите от третия градски ринг, които ще позволят облекчаването на трафика в центъра на града“.

Фандъкова определи като безпрецедентна за всички общини ситуацията с липсата на държавен бюджет за тази година, което не позволява на Столичната община да приеме свой. Нямам голяма надежда, въпреки че слушам внимателно изказванията и на правителството и парламента. Надявам се да бъде приет, имаме готовност да предложим наш проект, заяви Фандъкова.

Преходните обекти се изпълняват, но идват новите обекти, рискът е да спре всичко, затова всяка от общините намира свой начин да продължи работа, допълни кметът.

Целта на мащабната програма за обновяване на тротоарите е да осигури достъпност до най-посещаваните места. Много от районните кметове вече работят по нея, средствата са осигурени. Вчера представих списък с обекти на Столичния общински съвет, в който сме заложили 48 млн. лева за ремонт на тротоари, коментира Фандъкова.

Имаме осигурени средства, тук не става въпрос за искане на средства, акцентира тя.

Фандъкова изрази надежда, че докладът ѝ ще бъде подкрепен от общинските съветници.

„Моят стил не е да влизам в партийните разправии, диалогът ми с всички районни кметове е добър. Има кметове, които вършат работа, както и такива, които се оправдават“.

Фандъкова допълни, че кризите са сериозни, а общините са основно засегнати.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.