Ето кой ще седне на мястото на Вежди в парламента

На мястото на Вежди Рашидов, който подаде оставка като депутат, ще седне фермерът от пазарджишкото село Синитево Йордан Кръстанов. Така късметът най-после споходи вечният кандидат-депутат- водач на листата на ГЕРБ за Пловдивска област, който все не успяваше да влезе в Народното събрание.

Кръстанов е коалиционен партньор от СДС и въпреки третото място, което заемаше в кандидат–депутатските списъци на ГЕРБ на няколко последователни парламентарни избори, все не успяваше да стане депутат. Причината за това бе пренареждане на листата от Младен Шишков заради многобройните му преференции. На последните парламентарни избори ГЕРБ–СДС в Пловдив област получиха три депутатски места – Вежди Рашидов, Младен Шишков и д–р Иван Червенков от Асеновград.

По-рано днес, Рашидов обяви, че подава оставка и като депутат и напуска политиката. Това стана след скандалната му реплика за жените, жертви на домашно насилие, които нарече  ку.ви. Въпреки покаянието му и извинението му, че думите му били изтълкувани превратно, общественият натиск за оставката му беше като лавина. ГЕРБ се разграничи от думите му още в самия ден, в който скулпторът и бивш министър на културата ги изрече.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.