Емили Тротинетката решила да не признае вина за вързаното като куче момче

Известният като Емили Тротинетката Даниел Йорданов на тази етап не планира да сключи споразумение с прокуратурата или да признае вина за клипа с вързано като куче момче и да поиска съкратено съдебно следствие, което би му гарантирало намаляване на присъдата с една трета. Това съобщи за „24 часа“ адвокатката му Анелия Райчева.

Началото на делото срещу Емили Тротинетката, Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца и Стоян Карапанов е насрочено за 20 юли, но вероятно ще бъде отложено, защото адвокат Райчева е в отпуск.  Четиримата са обвинени в за хулиганство и грубо нарушаване на обществения ред с изключителен цинизъм, наказанието за което е до 5 години затвор.

Видеото беше заснето  на 3 април в пловдивски мол. На кадрите 20-годишният Денислав Димитров е вързан с колан като куче, Емили Тротинетката игра зла господарка, а Куката и Чеченеца му дават команди, момчето носи подхвърлени му предмети и т. н. Тротинетката, Куката и Чеченеца бяха задържани 2 дни по-късно и изкараха по близо 2 месеца в ареста. Впоследствие беше повдигнато обвинение и на Стоян Карапанов, като според прокуратурата той е човекът, убедил наивния Денислав да се включи във видеото, за да стане известен като Тротинетката, Куката и Чеченеца. От самото си задържане тримата твърдят, че младежът  сам е искал да участва и дори се е молил за това.                                                                                           

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.