Елена Йончева: Гешев имаше конкретни факти по „Барселонагейт“

Иван Гешев има конкретни факти по делото „Барселонагейт“, съобщи евродепутатката Елена Йончева.

Изслушването на Иван Гешев в Страсбург продължи около 20-25 минути. За съжаление заседанието е закрито и не бих могла да дам подробности, но имаше информация за наличието на конкретни и категорични доказателства за разследвания, които са свързани с корупция по високите етажи на властта, включително и по Барселонагейт. Да, имаше конкретни факти, съобщи пред БНТ Елена Йончева, евродепутатка от групата на социалистите и демократите, която е и единствен българин, член на Мониторинговата група за демокрация, върховенство на закона и основни права.

Йончева уточни, че по време на днешното заседание на Мониторинговата група Гешев е представил допълнителни факти по разследването Барселонагейт.

По-голямата част от разговора беше посветена на Барселонагейт, каза евродепутатът.

Опитът на Европейската народна партия, в която членува ГЕРБ, да отмени изслушването на Иван Гешев панически, минути преди началото на заседанието във вторник, беше отхвърлен от мнозинството в мониторинговата група. Към позицията им се присъединиха само представителите на консерваторите от ЕКР. В групата членуват общо 14 евродепутати – по двама от всяко политическо семейство в Европейския парламент, заяви по-рано днес Елена Йончева.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.