Екшън в Стара Загора: Мъж простреля двама души, барикадира се, крещя „Не влизайте, всичко ще стане в кръв“

Екшън в Стара Загора! Барикадиралият се стрелец в Стара Загора, който простреля двама души през нощта, бе задържан, съобщиха БТА и „Фокус“.

Минути преди 15 ч. мъжът, който е на видима възраст около 50 години, бе изведен от оградения двор на сграда в района южно от пазар „Васил Шаханов“, известен като Руския пазар.

Районът бе отцепен за часове от униформените, към които стрелецът крещял „Не влизайте, всичко ще стане в кръв“. Затова и на място бе извикан екип от Специализирания отряд за борба с тероризма.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора ст. комисар Лазар Христов обяви пред журналисти, че причината за стрелбата е, че двамата пострадали са търсили от стрелеца невърнати кредити. 

Двамата пострадали са постъпили в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“ и са без опасност за живота, съобщи директорът на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев.

„При единия се е наложила операция на коремни органи, в момента е стабилен. Другият пациент също е обработен хирургично“, каза проф. Йовчев.

Вече е разпитан мъжът с по-леките наранявания, като криминалистите са получили първоначални насоки за цялата ситуация и начина на прострелването. „Колегите работиха цяла нощ, а в днешния ден установиха, че въпросните лица са търсили невърнати кредити от техен длъжник, който е и евентуален извършител на прострелването“, коментира ст. комисар Христов.

Когато двамата идват на адреса на длъжника, той се барикадира и казва, че няма да излезе, докато не осъществи контакт с медиите. Той е криминално проявен и наркозависим, на по-късен етап е убеден от служителите на МВР да се предаде. С него е разговаряла съпругата му, близките му, синът му, психолози и полицейски служители, поискана е помощ и от Специализиран отряд за борба с тероризма, каза още комисарят.

Образувано е досъдебно производство за опит за убийство.

Ст. комисар Лазар Христов коментира още, че пострадалите също са криминално проявени. В момента се извършват огледи, изземват се гилзите, оръжието, с което се предполага, че са нанесени уврежданията. Оръжието е незаконно притежавано, предстои да бъдат назначени експертизи, за да се установи дали с него е стреляно. Иззети са и видеозаписи в района. Продължават и разпитите на свидетели.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.