Един областен управител не подаде оставка: Инатливостта е признак за политическа немощ

След като от Министерския съвет съобщиха, че в рамките на няколко часа всички областни управители са подали оставка, все пак се оказа, че няма пълно мнозинство. Един от губернаторите не е изпратил молба за освобождаване и няма намерение да го направи. Това е областният управител на Перник – художникът Людмил Веселинов.

В официална позиция до медиите, той категорично заявява, че не възнамерява да се оттегля от поста си.

„Това, което се прави с абдикирането на държавата от регионите, през групово оттегляне на областните управители, е недостойно. Към днешна дата представлявам държавата в област Перник. Избран съм да служа на хората, не на интересите на отделни политици. Моите шефове са тези, които отделят една трета от заплатата си за данъци. Няма да оставя област Перник на произвола на съдбата. Вървят процедури относно Минна дирекция, която ми беше кауза. Видял съм добро от досегашното правителство – дадоха ни средства за закупуване на Минна дирекция. Върнахме я на перничани. Оживихме я! Имали сме и препирни с Гълъб Донев – борих се срещу вдигане цената на водата, настоявах за изпускане на язовир Студена, когато бе на ръба. Моята работа бе да представлявам държавата в Перник, защитавайки интересите на перничани. Не приемам идеята да пречим на новото българско правителство. Не смятам това за държавническо. Приемствеността е много важна в развитите държави. Инатливостта е признак на политическа немощ.

Всички областни управители са назначени с процедура и ще си отидат така. Ние сме временни работници, които трябва да помагаме, а не да пречим на държавата, докато сме на работа“, се казва в позицията на Веселинов.

Людмил Веселинов бе назначен за областен управител на Перник от служебния кабинет в началото на август м.г. Той е доктор по изкуствознание и изкуства, както и магистър по „Книга и печатна графика“ в Националната художествена академия.

Веселинов е преподавател в Софийския университет. Автор е на графичния дизайн на над 200 книги. От 2015 г. до 2017 г. Людмил Веселинов е бил член на Съвета на директорите на Националния дворец на културата ЕАД, Конгресен център-София.

От 2017 г. до 2021 г. Веселинов е бил член и председател на Съвета на директорите на държавното строително-надзорно дружество „Агроводинвест“ ЕАД.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.