Джо Байдън се пльосна на земята пред военните в Колорадо спрингс (ВИДЕО)

Президентът на САЩ Джо Байдън се спъна и падна, докато раздаваше дипломи на церемония по дипломирането на тазгодишния випуск в Академията на военновъздушните сили на САЩ в Колорадо спрингс в четвъртък, съобщава Би Би Си.

Байдън, който е най-възрастният действащ президент на Съединените щати е на 80 години. Той беше видян да се изправя от служители на военновъздушните сили и от охраната си да се връща към мястото си без чужда помощ.

Президентът остана прав около час и половина, за да се ръкува с всеки от 921-те завършващи кадети.

Според съобщението на пресцентъра на Белия дом той се е спънал в чувал с пясък. Кадри от инцидента показват, че Байдън изглежда сочи към черен чувал с пясък на сцената, след като отново е стъпил на крака.

„Той е добре. Имаше торба с пясък на сцената, докато той се ръкуваше“, написа в „Туитър“ директорът по комуникациите на Белия дом Бен Лаболт.

Президентът беше видян да подтичва обратно към кортежа си, когато церемонията приключи малко след падането му.

В речта си пред абсолвентите Байдън предупреди възпитаниците на Военновъздушната академия, че ще се изправят пред все по-нестабилен свят с предизвикателства от Китай през Русия до промените в климата.

„Светът има нужда от вас“, каза той, аплодиран бурно.

Последните проучвания сочат, че мнозинството от гласоподавателите в САЩ се притесняват от възрастта на президента. Байдън обяви, че ще се кандидатира за втори мандат на изборите през 2024 г.

https://www.bbc.com/news/av-embeds/65783589/vpid/p0frsj79

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.