ДПС: Държавата е в тотален разпад, искаме да се свика Велико народно събрание

Парламентарната група на ДПС предлага свикване на Велико народно събрание за промяна на конституцията. Причината за това искане е, че „държавата е в тотален разпад – нищо не функционира, а всеки записва всеки“, каза лидерът на движението Мустафа Карадайъ на брифинг в кулоарите на парламента. 

„Всеки разнася всевъзможни компромати. Представете си само как изглеждаме пред очите на нашите партньори и съюзници от НАТО, Европейския съюз. Заприличахме на анимационна държава! Нарушители на Конституцията на Република България, на законите на страната, нарушители на граждански и човешки права в страната се правят на моралисти и морални съдници. Какъв е изходът от тази ситуация?“, попита риторично Карадайъ. 

И отговори: „Преди година и половина, ние от ДПС предложихме промени на Конституцията на Република България. Сега вече виждаме, че се сетиха, че освен предизборен популизъм за реформа в съдебната система, са нужни и действия. Истински, дълбоки реформи без промени в конституцията няма как да станат. Затова сега, в тази ситуация, ние от ДПС предлагаме преучредяване на държавата – свикване на Велико народно събрание“.

Преди ден Кирил Петков обяви, че се има „активно мероприятие на службите с участието на депутата Радостин Василев“ в опит за провал на кабинета.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.