Докога мобилните оператори ще ни дерат кожите! За какво са КЗК, КЗП и други хрантутници на държавни заплати

След миналогодишното 15-процентово увеличение на тарифите мобилните оператори ни готвели нова тесла. Даже абонатите масово получават съобщения за предстоящото дране на поредната кожа от оголелия български гръб.

Докога ще продължават тези безобразия, никой не може да каже. Става така с мобилните услуги, както с банковите. А си минал покрай банка и си я погледнал, и веднага ти налагат някаква такса. Омбудсманът Диана Ковачева е реагирала незабавно, но държавата си прави явно оглушки. Както си ги направи и миналата година. Тогава оправданието беше инфлацията, сега сигурно пак същото ще измислят. Нищо че инфлацията не е така висока, увеличение на тарифите ще има. Учудващо е как брутално ни скубят всички, кой както може и кой където ни хване.

От най-бедния европейски народ се взема непосилно много, докога ще продължава това, докога държавата ще си трае и ще гледа на нас като на досадни храненици. Или да се върнем към класика Елин Пелин, че тя е мащеха за едни и най-млечна майка за други. И как така и трите оператора винаги вдигат цените по един и същ начин с едни и същи проценти? За какво е тази КЗК, тези хрантутници на тлъсти държавни заплати не виждат ли очевадния картел, след като почти няма никаква разлика в ценовите тарифи? Ами Комисията за защита на потребителите какво чака, защо не се задейства, как така поне веднъж за толкова години не се наложи и не защити наистина потребителите? Независимо от това обаче заплатките на чиновниците си вървят. Въобще някой може ли да се досети някога тази уж защитаваща потребителите комисия да се е наложила, да е спряла някое безумно поредно повишение на цените. И тъй като това са държавни комисии, които получават заплащането си от нашите данъци, задължително трябва да се преосмислят тяхното поведение и дейност. Иначе са само работни места за хора, близки до политическите върхове. Неслучайно тези дни един политик от сглобката беше засечен да си хортува сладко с един мастит бизнесмен с интереси и в мобилните комуникации. А ние, електоралните единици, си плащаме безбожните сметки и на никой не му пука за нас.
 
Георги Сотиров, София, за ПИК

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.