Доган ще води знаковия Централен съвет на ДПС днес

ДПС днес се събира на знаков Централен съвет в 13:00 ч. За първи път от години заседанието на партийния актив от цялата страна ще бъде ръководено от почетния председател Ахмед Доган, който пое кормилото на Движението след оставката на Мустафа Карадайъ и ще е начело до избора на нов лидер през февруари на националната конференция.

Заседанието на ДПС ще се състои в столичния хотел „Рамада“.

„Да наблюдаваме кой ще седне до почетния председател. Който седне до Доган, той ще е председателят на партията“, коментира журналистката Валерия Велева по БНТ по повод очакванията от форума.

Припомняме, че Доган се оттегли от политиката след опит за атентат срещу него с газов пистолет по време на Осмата национална конференция на движението през 2013 г. и се връща в оперативната политика знаково от 7 ноември насам, когато досегашният председател Карадайъ се оттегли от поста.

Делян Пеевски, който до този момент бе съпредседател на парламентарната група, коментира пред медиите, че това е решение на Карадайъ, а мандатът му изтича през декември. Още на следващия ден Делян Пеевски бе избран за председател на парламентарната група, а впоследствие оставка подаде и зам.-председателят на партията Ахмед Ахмедов, който се смята за приближен на Карадайъ.

Към момента Карадайъ е народен представител. Вчера парламентът гласува неговото отстраняване като член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. От поста заместник-председател на Централния съвет на ДПС се оттегли и Ахмед Ахмедов. Той също към този момент остава депутат.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.