Димитър Стоянов: Никога не сме предлагали даряване на самолетите МиГ29

Ясно трябва да си направите извода колко са достоверни самите документи и колко са секретни, заяви военният министър

„По отношение на явилата се информация, че България е предлагала да дари флота си от МиГ29, искам да заявя, че България никога не е предлагала да дарява самолетите си МиГ29. Ясно трябва да си направите извода колко са достоверни самите документи и колко са секретни. Най-вероятно са преработени документи”.  Така военният министър Димитър Стоянов отговори на информация в CNN, които цитират документи, за които се твърди, че са на Пентагона, и според които България е изразила готовност да дари своите изтребители.

Стоянов подчерта, че българските летци продължават да дежурят със самолетите МиГ29. Той поясни, че законът не позволява друга държава да охранява нашето въздушно пространство. Това може да става съвместно, но не и вместо Българската армия, категоричен е Стоянов.

„Няма как да си предоставим самолетите, те са ни нужни. Не мога да споделя мнението на някои експерти, че няма пречка да предоставим самолетите МиГ29. Не, не можем, има законова пречка, а и те са ни нужни”, заяви Димитър Стоянов.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.