Димитър Бербатов: Най-срамно и долно ще е, ако избралите Михаил Касабов обжалват вписването му

Димитър Бербатов обяви, че ако в опитите да се задържи Борислав Михайлов на власт в БФС Изпълнителният комитет на футболния съюз обжалва вписването на Михаил Касабов за изпълняващ длъжността, въпреки че това решение е гласувано единодушно от самия Изпълнителен комитет, това ще „срамно, тъжно и долно“ действие.

„По закон и устав Михаил Касабов е изпълнил всички указания и Търговският регистър трябва да го впише за изпълняващ длъжността президент на БФС. Най-срамното би било, ако Изпълнителният комитет, който го е избрал единодушно да изпълнява тази длъжност, сега се обърне и обжалва вписването на Михаил Касабов. Ако това се случи, вече ще бъде срамно, тъжно, долно. Това би показало всъщност каква е целта на БФС в лицето на ръководителите – че те искат Борислав Михайлов да си остане на власт“, заяви Димитър Бербатов в интервю пред БНР.

„Право е на Михаил Касабов да бъде временно изпълняващ длъжността президент на БФС. Сега процедурата се забави, но в крайна сметка се случи. И поздравления за Михаил Касабов, защото това е правилното. Той изпълни устава и закона. Очаквам да встъпи в длъжност и той да свика заседание на Изпълнителния комитет, а след това да се насрочи дата за конгрес на БФС. Конгрес, свикан по всички правила, а не такъв, който целенасочено да бъде направен така, че да се обжалва и Борислав Михайлов да си остане президент“, каза още Бербатов.

„Конгресът не трябва да се проведе в хотел, както е насрочен сега, а в НДК. Нищо против конкретния хотел, но просто е неуважително към всички, към целия български футбол, този най-важен форум да е в хотел, за да може да си правят някакви тарикатлъци. Трябва да се премести в НДК, за да се проведе както трябва – така го правят ФИФА, УЕФА“, добави голмайстор №1 в историята на националния отбор и кандидат за президент на БФС.

„Искам да се организира такъв конгрес, че който и да спечели след това, да започне да работи. А не след конгреса да има ново обжалване и пак да влезем в същата ситуация, каквато сме сега. Този конгрес трябва да се проведе прозрачно. Ако отново не допуснат журналисти вътре, това автоматично казва „ние си правим нашите схеми“. Ако вие не бъдете допуснати, ще бъде сигнал, че искат да продължат да си правят тарикатлъците“, каза още Бербатов.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.