Депутатите извънредно на работа днес, изслушват шефове на служби

Депутатите ще заседават извънредно днес. В програмата е включено изслушване на ръководители на службите за сигурност и парламентарен контрол.

Извънредното заседание е насрочено за 13 ч. Работата на народните представители започва със съвместно изслушване на председателя на Държавната агенция за национална сигурност, на директора на служба „Военно разузнаване“ и на председателя на Държавна агенция „Разузнаване“. Изслушването е по искане на ПГ на „Възраждане“ относно изнесените от народния представител Радостин Василев записи, че ръководителите на българските служби за сигурност са съгласувани с посолствата на чужди държави.

Очаква се да бъде обявено официално, че Василев напуска ПГ на ПП-ДБ. Вчера той подаде заявление в деловодството на НС, че иска да остане независим депутат.

След това ще се състои и отложеният от петък парламентарен контрол, който започва с вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и финансовия министър Росица Велкова. Общо 8 служебни министри ще отговарят на въпроси на депутати. Най-много запитвания – 39, има към министъра на регионалното развитие Иван Шишков.Очаква се номинираният за премиер акад. Николай Денков да проведе разговори с парламентарните групи за търсене на подкрепа за кабинет с втория мандат

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.