Депутатът от „Възраждане“: Може и да съм одраскал кметския син, защитавах се

Народният представител от „Възраждане“ Стоян Таслаков разказа за нападението на сина на кмета на Панагюрище – Иван Белишки, който беше задържан от полицията във вторник вечерта. По думите му, Белишки го е причакал във вторник на около 40 метра пред дома му и го е заплашил с пистолет.

„Иван Белишки ме нападна на около 40 метра от дома ми в София съвсем изненадващо. Подавал съм сигнали за заплахи преди месеци. Директно тръгна със заплашителна стъпка. Успях да го парирам и да го отблъсна“, каза той.

„След като го отблъснах, той се шокира. Имаше чантичка и извади пистолет“, добави Таслаков. После влязъл в магазин наблизо, за да го неутрализира пред свидетели.

В коментар на оплакването на задържания нападател, че го е удрял, депутатът от „Възраждане“ каза по бТВ, че не си спомня, но било твърде възможно, защото се е защитавал. 

„Възможно е да съм го одраскал“, допусна Таслаков по повод нараняванията по лицето на Белишки.

Народният представител добави, че при всички случаи е станало неволно.

Самият Иван Белишки твърди, че е арестуван по поръчка на депутата.

Депутатът от „Възраждане“ твърди, че е действал при самозащита, а срещу него са били отправяни заплахи.

„Първият случай от него се появи, когато излезе новината, че кмет на ГЕРБ от Стамболийски е арестуван по мой сигнал. Аз съм подал жалба в полицията от 25 ноември миналата година. Полиция и прокуратура знае, че това лице ме заплашва. Преди седмица ме среща на същия тротоар. Блъсна ме и вербално ме заплаши. Вечерта ми писа заплахи, че знае къде е моят адрес и ще лежа в „Пирогов“, разказа още Таслаков.

Синът на панагюрския кмет не е за първи път в ареста. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.