Деница Сачева изригна срещу Вежди: Недостойно е!

Депутатката от ГЕРБ Деница Сачева отрече твърдението на бившия си колега Вежди Рашидов, че „Галя от американското посолство управлява държавата“ и именно тя е настояла за отстраняването му от Народното събрание.

Зам.-председателката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС обясни, че не обсъжда кадрови решения с никое посолство, но не отговори директно на въпроса дали познава въпросната служителка.

Според нея „версията за „Галя от посолството“ е изключително недостойна, както към ГЕРБ, така и за американското посолство“.

„Познавам много служители от американското посолство и разговори, в които да се коментират назначения, никога не е имало“, категорично обяви Сачева в предаването на  бТВ „Тази сутрин“.

Депутатката от ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия на партията проговори по казуса почти година по-късно, след като Рашидов беше принуден да подаде оставка от председателския пост в парламента заради обидно изказване по адрес на жените, претърпели насилие. Самият той разказа, че въпросната представителка на посолството на САЩ се е обаждала за неговата смяна и е говорила с Деница Сачева, по твърдения на други присъствали на разговора представители на ГЕРБ.

„Аз дълго време мълчах по този казус, тъй като това, което каза колегата Вежди Рашидов, е толкова несериозно. И аз месеци наред се борех със себе си да пазя неговия авторитет и достойнство“, каза Сачева.

„Аз бях единственият човек, който го защити тогава, и казах, че не трябва да напуска политиката. За мен беше изумление“, призна тя как е реагирала тогава на твърденията му. „Нито един представител на нито едно посолство не се е обаждал на мен, за да казва за назначения“, категорична беше Сачева. Тя припомни, че още на другия ден, след като тази информация излезе, е обяснила пред една единствена медия, която я е потърсила. „И аз отрекох. Имаше опровержение и от американското посолство, но то остана само там, в този ден“, изказа съжаление Сачева, че уточнението не е било тиражирано.

„И тази версия за „Галя от посолството“ продължава да върви, тя е изключително недостойна спрямо нас и спрямо американското посолство“, коментира Деница Сачева.

Депутатката от ГЕРБ подчерта, че винаги е изпитвала уважение към Рашидов, работата и таланта му. „За първи и последен път смятам, че трябва да го коментирам. Аз работя с много посолства, включително и с американското. Разговорите са винаги публични и завършват с прессъобщение“, обобщи зам.-председателката на групата на ГЕРБ-СДС в парламента.

В коментар на ротацията на кабинета Деница Сачева отрече да има амбицията да става отново социален министър с довода, че никога не се връща назад. Тя похвали работата на сегашната министърка на труда и социалната политика Иванка Шалапатова.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.