Делян Пеевски ще се кандидатира за председател на ДПС

Ахмед Доган обяви народния представител за феномен в българската политика

Народният представител и председател на ПГ на ДПС Делян Пеевски обяви пред журналисти, че ще се кандидатира за председател на движението. Заявката си той направи след заседание на Централния съвет на партията.

Пеевски посочи, че на 24 февруари ще е Националната конференция на Движението. Тогава се очаква да се състои изборът на нов председател.

Всеки може да се кандидатира за председател на ДПС от нашите членове, добави той, след което отговори утвърдително на въпрос, дали той ще се кандидатира. Ще бъде абсолютно демократичен, прозрачен избор на председател на ДПС, добави Пеевски. По думите му всеки член на ДПС, който бъде номиниран от структурите, може да се кандидатира. На въпрос дали се очакват още промени в Движението, Пеевски каза, че всичко, което е за доброто на ДПС, се е случило. 

Той информира, че са били освободени заместник-председателят на партията Ахмед Ахмедов и председателят на младежкото движение Сезгин Мехмед, а за временно изпълняващ длъжността председател на младежите е избран Танер Кабил. По думите на Пеевски младежите от ДПС също започват своите конференции, като младежката се очаква да е с месец по-рано от тази на ДПС. 

Оставка като председател на ДПС от Мустафа Карадайъ

Подадох оставка като председател на ДПС непосредствено преди Централния съвет и Националната конференция, за да е ясно, че аз не съм кандидат за председател на партията за следващия мандат, да има достатъчно време за сериозен дебат за бъдещето на партията, както и достатъчно време за подготовка на евентуалните кандидати за председател на партията. Това посочва Мустафа Карадайъ в пост в социалната мрежа Фейсбук, с който се обръща към председателя на ДПС Ахмед Доган, членовете на Централния съвет и симпатизантите на партията. 

Слово на почетния председател на ДПС Ахмед Доган

Делян Пеевски за мен е феномен в българската политика през последните пет-шест месеца. С неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения той успя да върне центъра на властта в българския парламент. И от най-обругавания се превърна в значим партньор за всички парламентарни групи, заявява почетният председател на ДПС Ахмед Доган в словото си към членовете на Централния съвет, разпространен от пресцентъра на партията. В словото си Доган посочва, че „изненадващата оставка на г-н Мустафа Карадайъ явно си има предистория и развитие. В случая само искам да отбележа, че той има неоспорими заслуги за утвърждаването на ДПС. В него е вложена 30-годишна инвестиция, която, надявам се, да му помогне и в следващата страница на неговия живот“.

БТА припомня, че на 7 ноември Мустафа Карадайъ подаде оставка като председател на партията. Делян Пеевски, който до този момент бе съпредседател на парламентарната група, коментира пред медиите, че това е решение на Карадайъ, а мандатът му е изтичал декември. Още на следващия ден Делян Пеевски бе избран за председател на парламентарната група.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.