Делян Пеевски: Не разбирам „радините вълнения“ на премиера

ДПС няма да подкрепи създаването на анкетна комисия за полицейско насилие, коментира пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

Коментарът му е по повод апела на министър-председателя да бъде създадена парламентарна анкетна комисия във връзка със случаите на полицейско насилие по време на протестните действия от нощта на мача между националните отбори по футбол между Унгария – България. По-рано премиерът призова и вътрешният министър Калин Стоянов да се разграничи от случаите на насилие, като каза, че ако не го направи, Денков сам би подал оставка. Преди това пък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че ако ако Калин Стоянов, който не бил назначение на ГЕРБ, си тръгне, това трябвало да направи и премиерът.

На свой ред председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски коментира пред журналисти, че случаилото се в четвъртък било като „гангстерска битка на улицата“. Според него полицейските служители са постъпили „абсолютно достойно“, като са защитили гражданите на София. „Пълна подкрепа имат от мен за действията им“, добави Пеевски.

Той бе категоричен, че в тази ситуация е много лесно да се коментира и прикани министър-председателя да излезе от кабинета си, за да види какво става на улицата. Пеевски каза още, че в тази ситуация министърът на вътрешните работи не може да излиза с никаква позиция.

„Има си проверяващи органи в рамките на Инспектората на МВР. Ако има някой с прекомерно насилие и го установят – има си закони, има си наказания“, добави Пеевски.

Относно коментарите на министър-председателя Николай Денков за срещите между лидерите на парламентарни групи с министри, Пеевски каза:

„Аз се изненадвам на коментарите на Денков, как общуваме с министъра на МВР и сме се виждали с него. Аз не мога да разбера това „Радино вълнение“ в премиера, разбира се, всички лидери на партии и шефове на парламентарни групи общуват с всички министри“.

Председателят на парламентарната група на ДПС коментира още, че по бюджета за следващата година няма никакви проблеми. „Вървим напред, у финансовия министър има много разум“, коментира той.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.