Делян Пеевски към премиера: 4 денонощия страната е скована, заради снеговалеж, това е управленска безпомощност

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски отново атакува премиера Николай Денков и настоя за незабавна помощ за бедстващите хора. По думите му той спасявал личния си интерес, вместо да служи на хората – „или както е казал народът – за един сте майка, за хората – мащеха“.  Това е второто обръщение на Пеевски към Денков в рамките на три дни. В първото Пеевски го призова да не бъде онлайн премиер.

„С тревога наблюдавам вашата управленска безпомощност да се справите с климатично предизвикателство снеговалеж, характерно за тези ширини по това време на годината“, пише председателят на парламентарната група на ДПС в открито писмо до министър-председателя Николай Денков.

„Четири денонощия бедстват хиляди домакинства. Четири денонощия – близо сто часа, страната е скована от липса на електрозахранване, топлоенергия, затворени пътища, бедстващи населени места, затворени аптеки, заключени кабинети на спешна помощ, неработещ телефон за спешни случаи и т.н.“, се казва още в писмото.

Според Делян Пеевски вместо решителни и реални действия от страна на министър-председателя, той „грее в новините с доста съмнителна пиар акция“.

„Онлайн премиер, вместо отговорна изпълнителна власт. Това е много смущаващо“, смята още Делян Пеевски.

Според него премиерът трябва да упражни контрол върху ръководството на „Електрохолд“ така, че аварийните екипи да работят на пълни обороти и да възстановят електрозахранването в засегнатите райони.

„Премиерът на правителството, видите ли, композирал влак, защото негова позната учителка му пуснала смс. Похвално. Но защо не вложихте същата енергия и старание, за да упражните необходимия контрол към друг свой близък познат, почти роднина, с когото редовно си пиете питието – шефа на „Електрохолд“, така, че аварийните екипи да работят на пълни обороти и да възстановят електрозахранването в засегнатите райони. И защо например не публикувате този свой личен телефон на сайта на правителството, за да се обаждат хората, да помагате. Защото всъщност за вас спасяването на личния Ви, компрометиран имидж е по-важно, от това да служите на хората. Или както е казал народът – за един сте майка, за хората – мащеха“, казва председателят на ПГ на ДПС.

Делян Пеевски посочва още, че хората губят доверие в политиците и държавата си.

„А когато няма доверие, всеки започва да се спасява поединично. И не би следвало да се сочи като куриоз, а като опасна тенденция, че един човек нахлу в отчаянието си в офис на енергото, за да приготви храна за децата си. А той е в пълното си право да изисква точно тази грижа от държавата. От правителството. И лично от премиера“, се казва още в писмото.

„Г-н Премиер, Народното събрание ще бъде на висотата на очакванията на хората и още днес ще внесем предложение за отпадане на изискването за изпълнение само на електронни рецепти. Защото последните дни показаха, че това недомислие застрашава живота и здравето на болните, останали без необходимите медикаменти, защото аптеките нямали ток“, отбелязва Делян Пеевски.

„Но Вашата неспособност да водите държавата и правителството в криза, не можем да компенсираме и няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал“, посочва председателят на парламентарната група на ДПС.

Премиерът не е научил най-важния урок на властта – че тя е в името на хората, а не за личния му комфорт. И му препоръчвам да не се заиграва с шегички, а да работи. Така миналата седмица Делян Пеевски отговори на министър-председателя Николай Денков, който преди това коментира призива на Пеевски министрите да отидат при бедстващите хора, защото сняг не се чисти онлайн.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.