Делото на Семерджиев: Ще правят ДНК експертиза на въздушната възглавница на шофьора

Софийският апелативен съд даде ход на делото срещу Георги Семерджиев и назначи ДНК експертиза на въздушната възглавница на водача на автомобила, с който беше извършена катастрофата, както и нова техническа експертиза.

Това беше втори опит за старт на делото, предава БТА.

На 5 юли 35-годишният бивш футболист, седнал зад волана на луксозен джип „Ауди“, помете такси на кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Свети Наум“ с висока скорост, след което се блъсна в асансьора на метростанция „Европейски съюз“. От силния удар колата се разцепи на две и едната половина удари смъртоносно двете млади жени, които по това време са се движили по тротоара – 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович. Те загинаха на място.

Съдът допусна изслушването и на две нови свидетелки. Семерджиев твърди, че не той е управлявал автомобила, а една от двете жени. Едната от призованите свидетелки не се яви днес, защото е предоставила болничен, а другата – все още не е призована от полицията.

Изслушването на тези свидетелки беше поискано и на първа инстанция, но не бяха допуснати, припомни адвокатът на Семерджиев Мирослав Христов.

От прокуратурата поискаха жените да бъдат заличени от списъка със свидетели. Категорично е доказано авторството на шофирането на автомобила.

Безспорно е доказано от извършените експертизи, че не е имало други пътници в управляваното от подсъдимия моторно превозно средство, заяви прокурор Владислав Владимиров.

В края на април Софийският градски съд призна за виновен Георги Семерджиев за тежката катастрофа, станала през юли миналата година на бул. „Черни връх“ в София, при която загинаха две момичета, и го осъди на 20 години затвор при първоначално строг режим.

Освен това Семерджиев беше признат за виновен и за 5 други престъпления, след което обжалва присъдата.

През юни делото на втора инстанция беше отложено заради, тъй като Мирослав Христов – защитникът на Семерджиев, имаше ангажимент.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.