Държавата има бюджет след 20 часа парламентарен маратон

Заплати по банков път през сметка без такси, виртуални ваучери за плащане на сметки, майчински със задна дата

10% ръст на заплати и с 12% индексирани пенсии- за първи път от поне две години по-висок от очакваната инфлация

Помощи за бизнеса, ако цената на тока надхвърли 200 лв. за мегават

В 5,41 ч. сутринта, след 20 часово заседание, държавата има бюджет. С 3% дефицит, ръст 1,8%, инфлация 8,7%. Ръстът на доходите- с 10% на бюджетните заплати и с 12% на пенсиите, което вече е в сила, за първи път от две години ще изпреварват инфлацията.
Приетите текстове предвиждат още заплатите да се превеждат по банков път, ако във фирмата работят над 100 човека. Това обаче да става в специална банкова сметка, която да бъде освободена от таксата за месечно обслужване и от такса за теглене, ако това става на банкомат, собственост на банката издател.
Ваучерите за храна с които може да се плащат и битови сметки стават електронни. Месечните помощи за деца от центровете за настаняване почти се удвояват- от 52 на 90 лв.
Депутатите не приеха предложението на финансовото министерство ако заведение за хранене на издаде касова бележка, клиентът да не плати сметката.
Помощите за бизнеса, ако токът поскъпне над 200 лв. за мегават час остават до края на годината, като за целта всички енергийни дружества ще правят вноски във ф. „Сигурност“

Фирмите ще отчитат пред НАП касовите си наличности, ако надхвърлят 50 000 лв. на всеки три месеца

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.