Данчо Релето и Митко Турчина остават в ареста за кражби на луксозни коли в София

Даниел Димитров, известен като Данчо Релето и Митко Турчина остават в ареста, по искане на Софийска районна прокуратура. Двамата са привлечени към наказателна отговорност за укриване на автомобил.

Даниел Димитров, известен като Данчо Релето. и М.С. са обвинени за това, че на 05.11.2023 г. в хале на бул. „Петуния“ в гр. София, в съучастие с А.С. и Б.В. с цел да набавят за себе си имотна облага укрили чужд автомобил марка „Тойота“, за който се предполага, че е придобит чрез престъпление.
По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 215, ал. 1, вр. чл. 20 , ал.2, вр. ал. 1 от НК, а обвиняемите Д.Д. и М.С. бяха задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор. А.С. и Б.В. са с наложена мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на по 2000 лева за всеки.
Състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че Д.Д. и М.С. могат да извършат друго престъпление и определи спрямо двамата най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Постановената мярка подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.
Д.Д. е привлечен към наказателна отговорност и за две други престъпления – за това, че в периода от 16.03.2023 г. до 06.04.2023 г. на паркинг пред блок в ж.к. „Дружба“ в гр. София противозаконно е проникнал в чужд автомобил и за това, че 07.04.2023 г. в ж.к. „Надежда“ в гр. София е укрил чужд автомобил марка „Тойота“. По двете образувани досъдебни производства Д.Д. е бил задържан за срок до 72 часа и са внасяни искания за определяне на мярка „задържане под стража“ спрямо него, които не са уважени от Софийски районен съд, впоследствие и от Софийски градски съд.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.