Човек от ДАНС работел в комбина с полицая от ГДБОП да снасят тайна информация на Русия

Служител от ДАНС работел заедно с човека от ГДБОП, който бе задържан днес при спецакция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и прокуратурата заради шпионаж в полза на Русия. Това съобщи БНТ, като се позова на информация от свои източници.

По неофициални данни антимафиотът е изнасял информация за разследвания, в които има данни за нарушения на санкционния режим с участието на фирми с руски капитали.

„Действията на служителя са наблюдавани в продължение на няколко месеца, но по-малко от година“, потвърди пред журналисти в Пловдив главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.

„Касае се за служител на МВР, касае се за шпионски действия, като приключат всички действия, ще дадем брифинг“, каза още главният секретар.

Спецоперацията е реализирана след сигнал за шпионска дейност от чужди служби.

„Акцията е резултат на съвместни действия на Държавната агенция „Национална сигурност“, ГДБОП, Софийската градска прокуратура и Дирекция „Вътрешна сигурност“. Касае се за служител на МВР, по-конкретно на ГДБОП, който е наблюдаван. Заподозрян е в шпионаж в полза на чужда държава и това е Русия“, добави главният секретар на МВР.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.