Черепа сам в килия, чете книгите на жена си

Васил Божков е сам в килия в следствения арест на “Г. М. Димитров”. Милиардерът е там вече три денонощия, след като кацна у нас в петък, а в събота съдът го остави за постоянно в ареста.

За да не скучае, бизнесменът, вероятно чете книгите, останали от престоя на съпругата му Елена Динева. Тя беше задържана през февруари 2020 г. и лежа в ареста 8 месеца, колкото не е бил зад решетките без присъда никой от обвинените като членове на престъпната група, ръководена от Божков.

Елена Динева така и не се оплака публично от условията в ареста, както го правеха Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Съдът я освободи с парична гаранция от 1 млн. лв. 17 дни преди изтичането на максималния срок на задържането от 8 месеца. Динева избра да не плати парите и излежа ареста си до края.

По време на дългия си престой зад решетките близки ѝ занесли десетки томове литература, “колкото една библиотека”, които след напускането тя оставила в следствения арест. Погрижила се и за по-добрата хигиена, след като подала няколко жалби заради хлебарките.

Васил Божков е в ареста с решение на Софийския градски съд от събота, но то не е окончателно. В понеделник адвокатът му Георги Гатев е внесъл жалба срещу определението на СГС и на 5 септември апелативният съд ще се произнесе окончателно.

Постоянният арест беше наложен по т.нар. хазартно дело за данъчни престъпления, подкупи и пране на пари. Другите две дела са т.нар. криминално – за подбудителство към три убийства и изнасилване, и това за колекцията му от антики, иззети от дома му и от офисите на фирмите му. По това дело предстоят експертизи за оценка на античните вещи.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.