БСП отказа подкрепа от ГЕРБ за местния вот

ГЕРБ изявява желание по места да подкрепи знакови червени кметове, но социалистите няма да приемат такава подкрепа. Това заяви след заседание на Националния съвет на партията лидерът Корнелия Нинова, цитирана от БТА.

„Знакови червени кметове, които ние издигнахме, са получили оферти“, каза Нинова. По думите ѝ от БСП разчитат това като пореден опит на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов „да пробива БСП“ и да внушава, че между двете партии са възможни договорки или коалиции.

„Нашата цел на тези избори е да продължим битката си за разграждане на модела „ГЕРБ“ на местно равнище“, каза също Нинова.

След като вчера Нинова обяви, че кандидатурата на синдикалистката Ваня Григорова за кмет на София ще бъде одобрена, днес процедурата е преминала.

„Можем да кажем, че май сме единствената партия, която към днешна дата е в пълна готовност за кампания за избори. Приехме своята платформа, одобрихме кандидати за кметове, както и екипите от общински съветници“, посочи Нинова. Вчера тя обяви, че почти всички кандидати са с добро образование, административна култура и умения за диалогичност, а претендентите ще се борят за кметските места с предизборна програма, основана върху идеи за подобряване на социалната политика и

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.